I september dro alle lærerne ved SMI-skolen til vakre Skagen på personalseminar. Blant temaene vi skulle jobbe med var skolens verier og visjoner i tillegg til å planlegge undervisning på alternative læringsarenaer.

I forkant av seminaret var vi en stor gjeng som dro ned tidligere for å være sosiale og teste ut en aktivitet som virkelig krever innsats innen alle fag; GEOCACHING! En spennende aktivitet som engasjerer selv de mest uengasjerte :)

Geocaching er en internasjonal aktivitet. Det kan sammenlignes med orientering, men man finner frem ved hjelp av GPS i stedet for kart og kompass. Man leter etter poster, kalt "cacher". Det uttales en kæsj på norsk. Cachene er plassert ut over store deler av verden og i dag ligger det nær opptil 2,5 millioner cacher ute!

Geocaching er en aktivitet som passer for folk i alle aldre, alt fra småbarn til pensjonister kan ha det gøy! Rullestol er heller ingen hindring, det finnes cacher for alle! Selv de som liker fjellklatring, seiling, shopping, matte-nøtter, historie, geologi, arkitektur, sosialt samvær etc.

Dette ble en stor suksess blant lærerene ved SMI-skolen, og man skal absolutt ikke se bort ifra at elevene også kan bli engasjert i dette!

For ytterligere informasjon om Geocaching, se gcinfo.no og geocaching.com

av Fjeldvær, Turid Merete, publisert 23. september 2014 | Skriv ut siden